Singurele partii de ski de inalta altitudine din Romania, unde te asteptam la ski din decembrie pana in mai.

Domeniul schiabil Sinaia este singurul de mare altitudine din Romania si, astfel ofera cel mai bun schi de altitudine din tara noastra. Este unul dintre cele mai intinse domenii schiabile din Romania - 20 de partii care totalizeaza 18,8 km. Datorita crestelor de peste 2000 de metri, sezonul de schi începe în noiembrie-decembrie si poate dura pana în mai.

Începuturile turismului romanesc pornesc din Munţii Bucegi si Valea Prahovei. Dupa finalizarea Castelul Peles si a liniei de cale ferata Ploiesti – Brasov (1879), Sinaia a devenit un important centru turistic pentru romanii si strainii care erau atrasi de frumuseţea zonei, dar si a infrastructurii bine dezvoltate. Ulterior anului 1922 s-au construit cabane montane în Munţii Bucegi, ceea ce a dus la dezvoltarea zonei si încurajarea turismului montan.

Domeniul schiabil Sinaia dispune de partii atat pe versanţii vestici cat si cei estici, cu diferite grade de dificultate pentru toate nivelurile de schiori si snowboarderi – partii albastre, rosii si negre. Acestea pornesc de la o altitudine de 1.006 metri, ajungand în cel mai înalt punct al zonei la altitudinea de 2.090 de metri.

Partiile de schi de pe versantul vestic se întind pe Valea Soarelui si Valea Dorului, dispunand de o instalaţie de zapada artificiala cu 25 de tunuri de zapada si un bazin de apa de 28.000 m3. Acestea sunt deservite de Telescaunul Valea Soarelui. Telescaunul Soarelui a fost inaugurat în anul 2011, este debraiabil, avand un numar de 85 scaune, a cate 4 locuri fiecare. Instalatia are o capacitate de 1800 persoane/ ora, o lungime de 1.618 metri, avand o viteza maxima de 5 m/s.Aceasta instalatie deserveste partiile Valea Soarelui 1 si 2, precum si partiile Laptici 1 si 2.

De asemenea, Partia Noua (între Cota 1400 si statia inferioara a primului tronson al Gondolei Sinaia) dispune de o moderna instalatie de înzapezire artificiala, compusa din 24 de lancii fixe si un tun mobil de zapada. Aceste echipamente sunt produse de renumita firma Technoalpin, lider mondial în domeniu. Aceste investitii garanteaza zapada iarna pe partiile joase ale domeniului schiabil, respectiv Partia Noua, Gondola si Valea cu Brazi, indiferent de nivelul precipitatiilor. Singura conditie pentru buna functionare a instalatiei de înzapezire artificiala este temperatura negativa.

Skilift Partia Noua este un babyschi configurat pentru persoanele care vor sa învete practicarea sporturilor de iarna. Acesta are o lungime de 112 m si este situat la baza Partiei Noi. Teleschiul poate transporta pana la 540 de persoane pe ora, avand o diferenta de nivel de 20 de metri. Pe distanta lui functioneaza o instatie de nocturna numai buna pentru zilele prelungite de ski ori snowboard.

Partia Gondola are, pe langa instalatia de înzapezire artificala, o moderna instalatie de iluminare nocturna, compusa din 6 stalpi de iluminat. În acest sens, cei dornici sa învete unul din sporturile de iarna pot sa o faca si dupa apusul Soarelui, avand partia luminata complet datorita acestei instalatii. Aceasta este deservita de Skilift-ul Partia Noua care poate transporta pana la 540 de persoane pe ora. Skilift-ul are o lungime de 112 de metri, cu o diferenta de nivel de 20 de metri.

Începand cu sezonul 2015/2016, toate instalatiile noastre pot fi accesate prin achizitionare unui skipass unic, care oferta acces la toti cei 18,8 km ai domeniului schiabil. Domeniul schiabil Sinaia si instalatiile Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui si Skilift Partia Noua sunt administrate de compania publica Transport Urban Sinaia.