GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
TELESCAUNUL SOARELUI: INCHIS (Vezi program)
PARTII DESCHISE:12 (Vezi toate partiile)
Informatii

Primul bike resort oficial deservit de o instalatie de tip telegondola, deschis in Romania, pentru toate categoriile de rideri.

    Imediat deasupra orasului Sinaia, intre Cota 1400 si statia inferioara a Gondolei Sinaia tronsonul 1000-1400, veti descoperi Bike Resort Sinaia cu cele patru trasee de downhill, all mountain si XC amenajate, care impreuna insumeaza aproximativ 10 km de single trails si drum forestier, dar si toate facilitatile aferente practicarii acestor discipline: o moderna instalatie de telegondola, harta traseelor, panou cu scule, spatiu special pentru spalat bicicletele. 

    Sinaia are o bogata traditie in downhill inca din anii ’90, printre primele concursuri de mountain biking gravitational din tara fiind organizate in Orasul Regal: Kamikaze Downhill, Gravity Jam sau Sinaia Stepdown Challenge. Aceste concursuri aveau loc pe trasee cu caracter temporar, care primeau aviz de functionare doar pentru perioadele de desfasurare ale competitiilor amintite. Anul 2010 a fost un moment de rascruce, cu nenumarate conflicte intre biciclisti si administratia Parcului Natural Bucegi.

     Interzicerea practicarii ciclismului montan pe trail-urile situate in arealul Cota 1400 – Cota 1000 reprezenta un impediment real in dezvoltarea turistica a orasului Sinaia. Dupa mai bine de 15 ani de la primele concursuri, in anul 2013, Transport Urban Sinaia a facut eforturi majore pentru a aduce o schimbare in modul de gandire al autoritatilor publice legat de aceasta ramura a ciclismului: deschiderea primului bike resort oficial deservit de o instalatie de tip telegondola, din Romania. in anul 2013 au fost deschise doua trasee de coborare – Happy Bear Trail si Old School Trail. Pe langa noile segmente, cele doua trail-uri au pastrat o si o parte din liniile vechilor trasee, dar intr-o forma net imbunatatita si mult mai sigura. Traseul Easy Breezy a fost dat in folosinta in anul 2015, iar in 2016 s-a inaugurat Fairy Trail, cel mai nou traseu din Bike Resort Sinaia.

   De asemenea, de-a lungul timpului, Bike Resort Sinaia a inclus diferite facilitati pentru riderii care ii calca pragul, precum statie de apa pentru spalat biciclete, cartele de tip Bike Pass cu oferte preferentiale pentru rideri sau harta moderna a traseului.

   Trail-urile variaza ca stil, geomorfologie si grad de dificultate, fiind concepute pentru a fi parcurse de o gama larga de rideri, avand diferite niveluri de experienta. Indicatoare cu informatii despre trasee sunt prezente pe toata lungimea trail-urilor, aratand directia de mers la intersectiile cu alte drumuri, precum si numele si gradul de dificultate al traseului pe care te afli. Toate sectoarele dificile pot fi evitate prin variante ocolitoare. Multumita acestor alternative, traseele devin accesibile unui larg segment de rideri si pot fi parcurse chiar si pe mountain bike de tip hardtail.

   Cu respectul cuvenit pentru mediul inconjurator si cu multa pasiune pentru mountain biking, Bike Resort Sinaia sustine practicarea sportului in natura si isi propune sa ramana acelasi minunat playground dedicat tuturor mountain bike rider-ilor.