GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
TRASEE DESCHISE: 00 (Vezi toate traseele)
Informatii

Primul bike resort oficial deservit de o instalație de tip telegondolă, deschis în România, pentru toate categoriile de rideri.

    Imediat deasupra orașului Sinaia, între Cota 1400 și stația inferioară a Gondolei Sinaia tronsonul 1000-1400, veți descoperi Bike Resort Sinaia cu cele patru trasee de downhill, all mountain și XC amenajate, care împreună însumează aproximativ 10 km de single-trails și drum forestier, dar și toate facilitățile aferente practicării acestor discipline: o instalație modernă de telegondolă, o hartă a traseelor, panou cu scule, spațiu special pentru spălat bicicletele. 

    Sinaia are o bogată tradiție în downhill încă din anii ’90, printre primele concursuri de mountain biking gravitațional din țara fiind organizate în Orașul Regal: Kamikaze Downhill, Gravity Jam sau Sinaia Stepdown Challenge. Aceste concursuri aveau loc pe trasee cu caracter temporar, care primeau aviz de funcționare doar pentru perioadele de desfășurare ale competițiilor amintite. Anul 2010 a fost un moment de răscruce, cu nenumărate conflicte între bicicliști și administrația Parcului Natural Bucegi.

     Interzicerea practicării ciclismului montan pe trail-urile situate în arealul Cota 1400 – Cota 1000 reprezenta un impediment real în dezvoltarea turistică a orașului Sinaia. După mai bine de 15 ani de la primele concursuri, în anul 2013, Transport Urban Sinaia a făcut eforturi majore pentru a aduce o schimbare în modul de gândire al autorităților publice legat de această ramură a ciclismului: deschiderea primului Bike Resort oficial deservit de o instalație de tip telegondolă, din România. În anul 2013 au fost deschise două trasee de coborîre – Happy Bear Trail și Old School Trail. Pe langa noile segmente, cele doua trail-uri au pastrat o si o parte din liniile vechilor trasee, dar intr-o forma net imbunatatita si mult mai sigura. Traseul Easy Breezy a fost dat in folosinta in anul 2015, iar in 2016 s-a inaugurat Fairy Trail, cel mai nou traseu din Bike Resort Sinaia.

   De asemenea, de-a lungul timpului, Bike Resort Sinaia a inclus diferite facilități pentru riderii care îi calcă pragul, precum o stație de apa pentru spălat biciclete, cartele de tip Bike Pass cu oferte preferențiale pentru rideri sau harta modernăa traseului.

   Trail-urile variază ca stil, geomorfologie și grad de dificultate, fiind concepute pentru a fi parcurse de o gamă largă de rideri, având diferite niveluri de experiență. Indicatoare cu informații despre trasee sunt prezente pe toată lungimea trail-urilor, aratănd direcția de mers la intersecțiile cu alte drumuri, precum și numele și gradul de dificultate al traseului pe care te afli. Toate sectoarele dificile pot fi evitate prin variante ocolitoare. Mulțumită acestor alternative, traseele devin accesibile unui larg segment de rideri și pot fi parcurse chiar și pe mountain bike de tip hardtail.

   Cu respectul cuvenit pentru mediul înconjurător și cu multă pasiune pentru mountain biking, Bike Resort Sinaia susține practicarea sportului în natură și își propune să rămână același minunat playground dedicat tuturor mountain bike rider-ilor.