GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
TELESCAUNUL SOARELUI: INCHIS (Vezi program)
PARTII DESCHISE: 17 (Vezi toate partiile)
Primul bike resort oficial deservit de o instalatie de tip telegondola, deschis in Romania, pentru toate categoriile de rideri. 10 km de trasee - de la usor la dificil.
[20.11.2014]

Imediat deasupra orasului Sinaia, intre Cota 1400 si statia inferioara a Gondolei Sinaia tronsonul 1000-1400, veti descoperi Bike Resort Sinaia cu cele patru trasee de downhill, all mountain si XC amenajate, care impreuna insumeaza peste 10 km de single trails si drum forestier, dar si toate facilitatile aferente practicarii acestor discipline: o moderna instalatie de telegondola, harta traseelor, panou cu scule, spatiu special pentru spalat bicicletele.

Sinaia are o traditie in downhill inca din anii ’90, printre primele concursuri de downhill din tara fiind organizate in urbea regala: Kamikaze Downhills, Gravity Jam sau Stepdown Challenge. Aceste concursuri se desfasurau pe niste trasee improvizate, cu minime aprobari, sisteme de siguranta sau de semnalizare. Anul 2010 a fost un moment de rascruce, cu nenumarate conflicte intre biciclisti si organele de control ale Parcului Natural Bucegi. Dupa mai bine de 15 ani de la primele concursuri, in anul 2013, Transport Urban Sinaia a facut eforturi majore pentru a aduce o schimbare in modul de gandire al autoritatilor publice legat de aceasta ramura a ciclismului: deschiderea primului bike resort oficial deservit de o instalatie de tip telegondola, din Romania. In anul 2013, am deschis doua trasee de coborare – Happy Bear Trail si Old School Trail, iar in anul 2015 a fost dat in folosinta traseul Easy Breezy. In iunie 2016 am inaugurat Fairy Trail Trail, cel mai nou traseu din Bike Resort Sinaia. De asemenea, de-a lungul timpului, Bike Resort Sinaia a inclus diferite facilitati pentru riderii care ii calca pragul, precum statie de apa pentru spalat biciclete, Bike Pass-uri de o zi, cartele cu tarif preferential pentru urcari multiple sau harta moderna a traseului.