GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
TELESCAUNUL SOARELUI: INCHIS (Vezi program)
PARTII DESCHISE: 17 (Vezi toate partiile)
Cea mai performanta si sigura instalatie de transport pe cablu din Romania, deschisa pe tot parcursul anului
[25.11.2015]

Situata in inima Munţilor Bucegi si ajungand la cea mai mare altitudine din Romania - 2050 m, Gondola Sinaia poate fi considerata punctul de tranziţie intre cer si pamant, intre frumos si spectaculos.

Tronsonul 1000-1400 al Gondolei Sinaia porneste din cartierul Furnica, ajungand la Cota 1400. Acest tronson a fost dat in funcţiune in decembrie 2007, fiind prevazut cu un numar de 34 de gondole, fiecare putand transporta cel mult 8 persoane. Lungimea acestui traseu este de 1312 m. Capacitatea maxima de transport este de 1700 persoane/ ora, iar gondolele sunt prevazute cu buzunare exterioare pentru asezarea schiurilor si placilor de snowboard.


 

Tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia este una dintre cele mai noi si performante instalaţii pe cablu din Europa si din lume, unind cele doua zone schiabile ale staţiunii Sinaia: cea de joasa altitudine (Cota 1400) si cea aflata la inalta altitudine (Cota 2000). Avand la baza sisteme ultramoderne de funcţionare si cele mai inalte tehnologii in domeniu, Gondola Sinaia tronsonul 1400-2000 are doua motoare diesel si cel mai nou sistem de economisire a energiei, numit de catre specialiști Direct Drive, care asigura o reducere a consumului de electricitate cu 20% fata de sistemele traditionale.

Acest nou tronson al Gondolei Sinaia stabilește trei recorduri naţionale: instalaţia ajunge la cea mai mare altitudine din Romania - 2.050 m; in zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare inalţime faţa de sol inregistrata de o astfel de instalaţie, 120 m; este instalatia care traverseaza cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni.

Instalatia are 42 de gondole a cate opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 persoane/ ora si un traseu cu o lungime de 2.000 de metri.

Proiectul reprezinta o investitie de 8,5 milioane de euro realizata de Transport Urban Sinaia prin contractarea unui credit bancar. A fost realizata in doar 7 luni.

Telescaunul Soarelui deservește partiile de pe versantul vestic, fiind o moderna instalatie pe cablu cu un numar de 85 de scaune.Cupola retractabila, canapele din piele ecologica roșie, precum și motoarele silentioase ofera turiștilor cele mai confortabile deplasari cu telescaunul din Romania.

Skilift Partia Noua este un babyschi configurat pentru persoanele care vor sa invete practicarea sporturilor de iarna. Acesta este situat la baza Partiei Noi. Pe distanta teleschiului functioneaza o instatie de nocturna numai buna pentru zilele prelungite de ski ori snowboard.