GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
TRASEE DESCHISE: 00 (Vezi toate traseele)
Campionatele Nationale de Downhill - 2017
[30.08.2017]

În weekend-ul următor, la Sinaia, vor avea loc Campionatele Naționale de Downhill. Peste 100 de pasionați ai ciclismului gravitațional sunt așteptați la Gondola Sinaia, unde se va desfășura cel mai important concurs din calendarul competițional al acestui an. Participanții se vor întrece pe Happy Bear Trail, cel mai greu, dar și cel mai spectaculos traseu din Bike Resort Sinaia.

Evenimentul este organizat de Asociația Kronstadt Cycling, în parteneriat cu Primăria Sinaia și Planet Bike. Echipe ale Jandarmeriei Montane Sinaia, Salvamont Sinaia, voluntari ai Clubului Sportiv Carpați Sinaia și Poliția Locală Sinaia vor ajuta organizatorii la securizarea traseului și vor asigura o bună desfășurare a evenimentului.

Formatul evenimentului este de două zile: antrenamente libere vineri, antrenamente oficiale sâmbătă, concursul duminică.

Competiția se desfășoară sub egida Federației Naționale de Ciclism conform regulamentului UCI și FRC de mountain bike downhill, având următoarele categorii: Feminin, Juniori, Elite, Masters și Hobby.

 

„Cred cu adevărat că ciclismul, sportiv sau de relaxare, poate fi un standard de civilizație și civism. Cred și că orașul nostru are nevoie de o continuă dezvoltare și diversificare a ofertei turistice la modul general. Mă bucur că Sinaia construiește tradiție în sport, mă bucur că suntem gazda unui eveniment competițional de acest fel. Le urez succes tuturor concurenților!” – a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

 

Concurs pentru juniori - „Copiii pedalează”

Duminică, începând cu ora 10:30 în zona finish-ului va fi organizat un concurs pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. “Copiii pedalează” va presupune parcurgerea unui traseu pe un teren plat. Concursul va testa îndemânarea celor mici pe bicicletă. În funcție de numărul de participanți se va realiza o segmentare pe vârste a concurenților și primii trei la fiecare categorie vor fi premiați separat, într-o festivitate de premiere a lor! Înscrierea la acest concurs este gratuită. Copiii se pot încrie pe site-ul evenimentului – www.mtbcup.ro – sau la fața locului, însoțiți de părinți sau un adult.

Startul se va da la Cota 1400 pentru toate categoriile de concurenți.

În anul 2016, Bike Resort Sinaia a fost gazda etapei cu numărul III din Cupa Națională de Downhill. Fiind considerată de către sportivi și public cea mai impresionantă etapă, în anul 2017 s-a stabilit organizarea Campionatelor Naționale de Downhill la Sinaia.