GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
GONDOLA SINAIA: INCHIS (Vezi program)
TRASEE DESCHISE: 00 (Vezi toate traseele)
Campionatul National de Downhill

Kronstadt Cycling în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia, Bike Resort Sinaia și Tare ca Piatra, organizează la Sinaia, între 25-27 mai, Campionatul Național de Downhill | CNT #2 

Despre această ediție a Campionatului, Tudor Geangălă de la  Kronstadt Cycling spune:
“…Evenimentul de anul acesta este la a treia ediție și aduce împreună 3 concursuri: Campionatul Național de Downhill, Cupa Națională de Trial - etapa #2 și un concurs pentru copii aflat și el la a doua ediție: Copiii Pedalează.

Între 25-27 mai, Sinaia va fi animată de peste 200 de bicicliști care vor concura cu mic cu mare în cadrul disciplinelor acestui eveniment, iar noi suntem norocoși să putem duce mai departe o tradiție începută cu mulți ani în urmă.
Pe lângă faptul că este gazda Campionatului Național de Downhill, ediția de anul acesta din Sinaia aduce o premieră în peisajul competițional. În 2018, concursul de downhill din Sinaia reprezintă prima etapă din Cupa Balcanică de Downhill. BDC (Balkan Downhill Cup) este inițiativa a 6 din cele 12 țări membre BCU (Balkan Cycling Union) și afiliate UCI, care își propune să contribuie la dezvoltarea scenei din întreaga regiune.

România este gazda unei etape din Cupa Balcanică de Downhill, alături de Macedonia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Grecia și Cipru.

Acest fapt reprezintă un pas înainte deosebit de important, atât pentru scena națională de downhill, cât și pentru întreaga regiune balcanică, obiectivul nostru principal fiind dezvoltarea unui parteneriat sustenabil pe termen lung între țările membre UCI din această zonă a Europei, pentru a putea crește nivelul competițional la parametri apropiați de ceea ce se întâmplă în Vest. Sperăm ca în această formulă să reușim să adresăm provocările cu care ne confruntăm dintr-o poziție mai fermă și treptat, să omogenizăm nivelurile de organizare a competițiilor internaționale din regiune.

Riderii români care doresc să participe și în Cupa Balcanică, au nevoie să dețină o licență UCI validă și, pe lângă înscrierea în Campionatul Național, trebuie să completeze și următorul formular:

http://mtbcup.ro/cupe-n…/balkan-downhill-cup-sinaia-romania/
Având 3 concursuri în cadrul aceluiași eveniment a ridicat nivelul de complexitate al organizării și pe baza acestui considerent, evenimentul de anul acesta este organizat în parteneriat cu Tare ca Piatra. Cred că experiența lor în a gestiona evenimente cu un număr mare de probe poate cântări mult la Sinaia. Suntem și vom fi adepții parteneriatelor. După cum am declarat și în trecut, ne bucură parteneriatele pentru oricare dintre evenimentele noastre, suntem adepții de punere în comun a know-how-ului și suntem deschiși la sugestii legate de cum putem să facem lucrurile mai bine. Creștem numai dacă învățam unii de la ceilalți.”

Campionatul National de Downhill

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul de AICI

Programul detaliat pe etape și zile, îl găsiti pe pagina de Facebook a evenimentului

 

Informații complete: www.mtbcup.ro
Întrebări și sugestii: sinaia@mtbcup.ro

Calendarul competițional include 7 etape în 6 țări, după cum urmează:

#1 - 25-27 mai - Sinaia, România
#2 - 02-03 iunie - Peliester, Macedonia
#3 - 21-24 iunie - Pamporovo, Bulgaria
#4 - 30 iunie-01 iulie - Sarajevo, Bosnia și Herțegovina
#5 - 13-15 septembrie - Borovets, Bulgaria
#6 - 22-23 septembrie - Kumi, Grecia
#7 - 03-04 noiembrie - Foint Village, Cipru